Voorwaarden
Algemene voorwaarden

Algemene (leverings)voorwaarden van FriRetro.nl, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Groningen onder inschrijvingsnummer 54709504. Deze algemene voorwaarden zijn gebaseerd op de wet 'Koop op afstand' indien er sprake is van nieuw verkochte artikelen.

Algemeen,

1. Door uw bestelling geeft u te kennen dat u onze algemene voorwaarden gelezen heeft en akkoord gaat.
2. Alle vermelde bedragen op www.friretro.nl zijn in euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij expliciet anders vermeld.
3. FriRetro is niet verantwoordelijk voor invoerfouten, waardoor onopzettelijk de verkeerde verkoopprijs voor een of meerdere artikelen wordt vermeld. Wij behouden ons het recht voor de verkoopprijzen aan te passen.
4. Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u altijd een e-mail van ons met de bevestiging van uw bestelling.
5. Al onze artikelen zijn uit voorraad leverbaar. Indien de bestelde artikelen onverhoopt niet meer voorradig zijn, neemt FriRetro per e-mail of telefonisch contact met u op.

Betaling & Levering

6. Wij accepteren de volgende betaalmogelijkheden:

  • iDeal
  • Vooruitbetaling
  • Paypal
  • Credit Card (Visa / Master Card)
7. De bestelde artikelen worden binnen 48 uur nadat de betaling ontvangen is verstuurd via Post.nl. Het is helaas niet mogelijk om artikelen te reserveren zonder dat uw betaling door ons is ontvangen. Wij kunnen bovendien niet op rekening leveren.

Verzendkosten

8. Standaard wordt uw bestelling verzonden als pakket. Hiervoor rekenen wij 7 euro. Mocht uw bestelling dermate klein van formaat zijn dat deze door een brievenbus past dan zullen wij van deze mogelijkheid gebruik maken en het door u teveel betaalde bedrag aan verzendkosten terug storten op uw rekening. FriRetro behoudt zich het recht voor een verzending te weigeren op grond van gewicht of omvang, in dit geval zullen wij per e-mail contact met u opnemen om een andere aflevermogelijkheid te bespreken.

Omruilen & Retouren

9. Herroepingsrecht: U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Omruilingen en retourneringen dienen binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling via onze website te worden aangemeld. Het is alleen mogelijk artikelen te retourneren via de retourenprocedure zoals die is beschreven op de retourneringenpagina. Niet of te laat aangemelde retourneringen zullen niet worden geaccepteerd.
10. Om volledig van het herroepingsrecht gebruik te maken kunt u uitsluitend artikelen ruilen of retourneren indien u deze in exact dezelfde staat (in originele onbeschadigde en voorzichtig geopende verpakking) aan ons terug laat bezorgen. nadrukkelijk wijzen wij er op dat bewust rigoreus kapot gescheurde verpakkingen gevolgen kunnen hebben voor eventuele retourzendingen waardoor artikelen ongewenste bijkomende schade kunnen oplopen. Aangezien garantie alleen op fabrieksfouten gegeven wordt en niet op schade die u zelf veroorzaakt verwijzen wij in deze naar punt 15 zoals hieronder staat vermeld.
11. De verzendkosten van een retourzending zijn voor uw eigen rekening.
12. U blijft bij een retourzending tot ontvangst van de goederen bij FriRetro verantwoordelijk voor deze goederen.
13. Bij omruilingen sturen wij binnen 48 uur na ontvangst van het geretourneerde artikel een vervangend artikel naar u toe.
14. Indien u geen vervangend artikel wenst, zullen wij binnen 7 dagen na ontvangst van de retourzending het aankoopbedrag op uw rekening terugstorten. U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van een correct rekeningnummer; dit kunt u doen op de pagina met uw persoonlijke gegevens of via de mededeling van herroepen door u gekozen (via mail, schriftelijk etc.). Uiteraard staat het u vrij te kiezen voor een andere manier van terug betalen zoals bijvoorbeeld PayPal.
15. Wij behouden ons het recht voor om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen indien de artikelen:

  • Serieus beschadigd zijn ten gevolge van gebruik.
  • Niet in de originele verpakking of in grotendeels (bewust) vernielde verpakkingen retour zijn gezonden.

In het herroepingsrecht valt het gedeeltelijk terugbetalen onder de noemer waardevermindering.
16. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Privacy & Klachten

16. Friretro zal uw persoonsgegevens met de grootste zorg behandelen. Indien u op het bestelformulier aanvinkt dat u toestemming geeft om op de hoogte te blijven van aanbiedingen in de toekomst, zullen wij uw gegevens hier voor gebruiken. U kunt deze toestemming altijd intrekken op de pagina van uw persoonlijke gegevens.
17. Wij zullen uw gegevens uiteraard in geen enkele vorm aan derden verstrekken.
18. Klachten van welke aard dan ook jegens friRetro of een van onze medewerkers dienen altijd per e-mail te worden ingediend. Wij zullen binnen 7 dagen op uw klacht reageren.
19. Op deze Algemene Voorwaarden is uitsluitend het Nederlandse Recht en in het bijzonder de wet 'Koop op afstand' van toepassing.

FriRetro, Schoolkade 63 Musselkanaal, Nederland